Missie en visie

Backstage IT is in 2019 opgericht en is in korte tijd uitgegroeid naar 60 werknemers. Vanuit eigen passie ontwikkelen doen wij al 10 jaar aan webdevelopment voor ondernemingen in Nederland. Doordat het aantal aanvragen in de loop der jaren alsmaar bleef stijgen bij ons Web Development Bureau, groeide bij ons de vraag naar het aannemen van nieuw IT-personeel. En dat is precies waar de schoen begon te wringen.

Getalenteerde ontwikkelaars

Dat geschikte personeel was namelijk moeilijk te vinden in Nederland en tevens erg kostbaar. We zetten recruiters aan het werk, plaatsten vacatures en probeerden IT-werknemers via ons eigen netwerk te strikken. Het waren stuk voor stuk handelingen die niet mochten baten. Daarom besloten we om onze zoektocht in het buitenland te zetten. We kwamen uit in Moldavië, een land dat rijk is aan kwalitatief goede developers.

We gingen partnerships aan met getalenteerde ontwikkelaars, die we vanuit onze web development tak in Moldavië hadden leren kennen. Dat resulteerde al snel in Best4u International. Een unieke samenwerking tussen ons als oprichters van de web development tak en een kundig team aan lokale specialisten was geboren.

Het gebruik van extended teams heeft dusdanig veel bijgedragen aan de groei van verschillende ondernemingen in Nederland, dat het idee ontstond om ook het capaciteitsprobleem van andere ondernemingen op te lossen. Dat was het moment dat de dienstverlening van Backstage IT is ontstaan. 

Volledige ontzorging

Backstage IT helpt Nederlandse softwarebedrijven en bedrijven met eigen software of andere IT-vraagstukken aan developers, die in extended teams opereren vanuit ons HQ in Chisinau. Onze missie is om een structurele oplossing te bieden voor jouw capaciteitsprobleem op het gebied van IT. Dit doen we door extended teams op te zetten, met behulp van de ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan. Ons doel is om jou als ondernemer volledig te ontzorgen, zodat jij zelf niet meer hoeft te pionieren maar direct aan de slag kunt gaan. We nemen jou bij de hand door een kritische selectie te maken uit ons netwerk van Moldavische developers. Bovendien geven we je adviezen over loonbepalingen, maken we de culturele vertaalslag voor je en doen wij er alles aan om jouw extended team gelukkig te laten zijn op werk.

Structurele oplossing

Wat ons anders maakt dan andere partijen, is het feit dat wij een structurele oplossing bieden. Onze werknemers zijn ‘dedicated’ en werken echt alleen voor jouw bedrijf. Daardoor zullen ze jouw bedrijfsmissie- en visie absorberen en tot uiting brengen.

De tech- en onlinesector blijft maar aan importantie winnen, terwijl de arbeidsmarkt maar niet mee wil groeien. Ons doel met Backstage IT is om het aanhoudende capaciteitsprobleem in Nederland te verminderen, zodat we als land een voorloper kunnen blijven op het gebied van development. Daarnaast is het onze dagelijkse missie om jouw bedrijfsidentiteit te bewaken in Moldavië. Aangezien het jouw team is die ‘extended’ in Moldavië komt te werken, stellen wij alles in het werk om jouw werknemers de bedrijfscultuur te laten ademen.  

Wij sparren graag met jou om te zien of we een match zijn.