Extended Teams

De term Extended Team omvat veel meer dan enkel het team op afstand. Het is een manier van werken, van communiceren, van kijken naar de toekomst en van het omarmen van alles wat nieuw is. Afstand is namelijk tegenwoordig geen excuus meer om af te zien van structurele groei. Want ook digitaal zijn werknemers in staat om samen buitengewone prestaties te leveren. Waarbij balans het uitgangspunt vormt en vertrouwen de hoeksteen. Dit is dan ook precies de filosofie waarop ons Extended Team Model gebouwd is.

Het model

De voordelen

  • Een snelle en betaalbare oplossing voor je capaciteitsproblemen
  • Een betrokken en zeer gekwalificeerd team van specialisten
  • Een laagdrempelige benadering van internationale groei
  • Unieke toegang tot hoogwaardig talent

Een Extended Team is altijd maatwerk

Echt ieder bedrijf is op zoek naar iets anders. Geen enkele zoektocht naar het juiste Extended Team is dan ook hetzelfde. Dit betekent dat we verder kijken dan skills of ervaring en ook selecteren op persoonlijke eigenschappen. Bovendien doen we er alles aan om jouw bedrijfsidentiteit en -waarden zo goed mogelijk door te vertalen op locatie in Moldavië. De developers die jij besluit in dienst te nemen, worden dus volwaardig lid van jouw bedrijf.

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden van een Extended Team voor jouw bedrijf.

Werkomstandigheden

Het kantoor van Best4u International, waar Backstage IT vanuit opereert bevindt zich in het hart van de Moldavische hoofdstad Chisinau. Door de centrale ligging, is ons kantoor gemakkelijk te bereiken voor jouw nieuwe collega’s.

Wat Backstage IT zo uniek maakt ten opzichte van andere partijen, is de setting die wij neerzetten voor jouw extended team. Alle verschillende extended teams werken onder één dak, waardoor er een onderlinge dynamiek ontstaat die je pas écht begrijpt als je hier bent. Ieder afzonderlijke team is werkzaam voor één bedrijf, maar samen vormen zij Team Backstage IT. Het gevoel van eendracht is hierdoor onmetelijk groot.

Alles ademt jouw onderneming

Betreed je ons kantoor, dan stap je een super strakke IT-omgeving binnen die over alle facetten beschikt die nodig zijn om een dedicated workflow te genereren. Om een optimaal resultaat te genereren voor jouw bedrijf, faciliteren wij concentratie areas. In deze ruimte kan jouw werknemer zich even terugtrekken als hij zijn spirit even wilt herpakken, zonder daarbij gestoord te worden door anderen. Hier zullen wij jouw huisstijl volledig integreren. We voorzien de muren van jouw logo, plaatsen banners en ook alle toebehoren ademen jouw onderneming. Alles om ook de bedrijfsidentiteit te migreren. 

De gezondheid van onze teamleden staat bij ons voorop. Om ervoor te zorgen dat de extended teams na het middaguur weer fris aan de slag kunnen, verzorgt Backstage IT iedere werkdag een uitgebreide lunch. Het eten en drinken bevat boordevol vitamines en vezels, waarmee wij een aanzienlijke bijdrage willen leveren aan de gezondheid van al onze developers. Door dagelijks deze service aan te bieden, hoeven jouw developers niet eropuit en kan de werkbubbel behouden blijven.

Een betrokken coreteam

Voor jou als ondernemer is deze constructie erg aantrekkelijk. Creëer jij zelf een team van extended werknemers, dan is dezelfde dynamiek en vibe niet eenvoudig te realiseren. Dankzij de aanvliegroute van Backstage IT, profiteer jij van het grotere geheel zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt.

Om deze processen in goede banen te leiden, beschikt Backstage IT over een coreteam. Samen dragen zij zorg voor alles wat er rondom de werkzaamheden van de extended teams geregeld moet worden. Vanuit Nederland houden wij de lijntjes kort met onze casemanager, die een totale overview heeft. Zo zijn wij als contactpersoon in Nederland op de hoogte van alle zaken die zich afspelen in het extended team. Hierdoor kunnen wij snel schakelen met jou als ondernemer.

Qua werktijden zijn er maar weinig verschillen waarneembaar tussen een Moldavische en Nederlandse werkweek. Moldaviërs startten evenzogoed tussen 8 en 9 uur ‘s ochtends hun werkdag, die rond 6 uur ’s avonds weer ophoudt. Daarnaast vind je het mogelijk prettig als je extended team het tijdsverschil van één uur met Chisinau (GMT+2)

Uiteraard zijn de werktijden altijd in overleg. Door het tijdsverschil van één uur met Chisinau (GMT+2), vind je het mogelijk prettig als het extended team een uur later begint dan wat gangbaar is in Moldavië. Het hele team, zowel in het binnen- als buitenland, werkt dan simultaan.

Flexibiliteit

Maar ook als er iedere dinsdagavond een meeting plaatsvindt waar jij de extended teams bij betrokken ziet worden, behoort het aanpassen van werktijden altijd tot de mogelijkheden. 

Backstage IT laat de verbindingen aansluiten bij de infrastructuur die gebruikt worden binnen jouw onderneming. We kunnen project management systemen integreren en conferentiegesprekken laten we plaatsvinden op de kanalen die jij prettig vindt.

Wij sparren graag met jou om te zien of we een match zijn.