Dit is hoe we talent acquisitie bij Backstage IT aanpakken!

Voordat jij je extended team kan introduceren aan je huidige werknemers, is er eerst nog wat werk te verzetten door jou en Backstage IT. Zonder talent acquisitie zullen we namelijk niet ver komen! Om je een beter beeld te geven van de wijze waarop we invulling geven aan talent acquisitie, staan we in dit blog stil bij de verschillende hordes die we samen gaan nemen.

Recruitment

De talent acquisitie begint bij onze co-partner Best4u International. Zij identificeren de beste kandidaten aan de hand van jouw bedrijfscultuur en de doelen die je voor ogen hebt. Vervolgens maken zij een selectie van ontwikkelaars, waarna Backstage IT verschillende ontwikkelaars uitnodigt voor een sollicitatiegesprek.

Eerste sollicitatiegesprekken door Backstage IT

De eerste sollicitatiegesprekken zullen door Backstage IT worden gehouden. Hierbij kijken we niet alleen naar technische competenties, maar ook naar sociale vaardigheden en karaktereigenschappen.

Evaluatie met jouw onderneming

Van alle kandidaten die we op gesprek hebben gehad, maken we vervolgens een selectie. Degenen die volgens ons het beste aan jouw profiel voldoen, leggen we aan je voor. We overhandigen de cv’s, zodat je beter voor jezelf kunt bepalen of er al dan niet een match is.

Tweede sollicitatiegesprek

De evaluatie wordt opgevolgd door een tweede sollicitatiegesprek, waar jij degene bent die aan de andere kant van de tafel plaatsneemt. Indien gewenst, kunnen wij je op technisch vlak ondersteunen bij dit gesprek. Dit gesprek zal online plaatsvinden vanwege de afstand tussen Moldavië en Nederland.

Aannemen

Ben je tevreden over de kandidaat/kandidaten die je op gesprek hebt gehad? Dan is het tijd om te bepalen wie je aanneemt en wie je afwijst. Jij bent uiteindelijk degene die beslist wie er bij je komt werken. In onderstaande video leggen we je nog eens haarfijn uit hoe onze aanpak precies in z’n werk gaan.