Capaciteitsproblemen onder softwarebedrijven opgelost met talent uit Moldavië

Backstage IT ontwikkelde de structurele oplossing voor het tekort aan IT-personeel.

De afgelopen jaren is de vraag naar gekwalificeerde IT-specialisten alleen maar gegroeid. Met voortdurend nieuwe ontwikkelingen binnen de sector en een brede omarming van alles wat digitaal is, is die stijgende vraag ook niet zo gek. Maar het levert wel capaciteitsproblemen op bij softwarebedrijven die juist nu willen doorpakken. De schaarste in Nederland staat groei in de weg. Daarom keken wij voorbij de landsgrenzen en vonden de oplossing voor dit probleem in Moldavië. 

Vanuit eigen ervaring 

Nadat Backstage IT in 2019 werd opgericht, bleven de aanvragen binnenkomen. We verzorgden webdevelopment voor ondernemingen die hier zelf mee in de knoop zaten. Dit betekende voor ons dat we snel moesten uitbreiden om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag. En daar zat het probleem. Nadat we waren uitgegroeid tot volwaardige business van 60 werknemers, hadden we steeds meer moeite met het vinden van geschikt en betaalbaar IT-personeel. Wervingscampagnes binnen Nederland mochten niet baten en daarom besloten we om in het buitenland verder te zoeken. Zo kwamen uit in Moldavië. 

Al snel ontstond een unieke samenwerking waarin onze developmenttak nauw schakelde met een ontwikkelteam op afstand in Moldavië. Onze zogenoemde extended teams bleken de ontbrekende schakel in onze weg naar groei. En als deze strategie werkt voor ons, waarom dan niet voor andere ondernemingen in Nederland? Zodoende ontstond de dienst die we nu breed aanbieden: het ontzorgen van Nederlandse softwarebedrijven in hun zoektocht naar ontwikkelaars. Met ons uitgebreide netwerk in Moldavië koppelen we ondernemingen aan getalenteerde IT-specialisten die vanuit ons HQ in Chisinau als volwaardige teamleden meedraaien in de bedrijven van onze klanten.       

10.500 beschikbare ontwikkelaars 

Moldavië als kennisland is misschien wat minder bekend, maar zeker niet te onderschatten. Met ruim 10.500 opgeleide en gekwalificeerde ontwikkelaars kent het land een groeiende IT-sector. Deze, voornamelijk jonge, talenten staan te springen om aan de slag te gaan en hun kennis in de praktijk te brengen. Dus in plaats van te vissen uit dezelfde vijver als al die andere Nederlandse softwarebedrijven, kun je er als onderneming ook voor kiezen om je hengel gewoon compleet ergens anders uit te werpen. 

Het talent in Moldavië vormt jouw extended team. De specialisten in deze teams werken uitsluitend voor jouw onderneming en dragen daarmee de waarden van je bedrijf uit. We integreren bovendien jouw merk in onze werkomgeving, waardoor de fysieke afstand tussen bedrijf en werknemer volledig wordt overbrugd. Bovendien zijn jouw ontwikkelaars bij ons in goed handen; we bieden optimale werkomstandigheden en schenken veel aandacht aan gezondheid en geluk.

Kies voor talent over de grens

Ben jij als ondernemer op dit moment op zoek naar geschikt IT-talent maar kun je simpelweg niet op tegen de moordende concurrentie van gevestigde namen in de sector? Bedrijven met arbeidsvoorwaarden en lonen die jij als kleine of middelgrote onderneming gewoon niet kunt bieden. Ga dan met ons om tafel. 

Een recent verschenen rapport van het UWV laat ziet dat het tekort aan IT’ers het komende jaar niet gaat afnemen. Sterker nog, de verwachting is dat er ruim 21.000 extra banen bijkomen. De specialisten om deze banen de vullen zijn er in Nederland niet. Kijk daarom nu voorbij de grenzen en ontdek wat een extended team voor jouw bedrijf kan betekenen. 

Laat je groei niet langer in de weg staan door capaciteitsproblemen en kies voor een structurele oplossing.